طرز تهیه کباب سلطانی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کباب سلطانی ، یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین غذاهای اعیانی ایرانیان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
کباب ها یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین غذاها از دیرباز در ایران هستند و پیشینه ای طولانی دارند. کسانی که عاشق گوشت هستند از طرفداران همیشگی کباب ها هستند. در ایران کباب های بسیار متنوعی درست می شود از جمله کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب برگ، شیشلیک و… که بسیار پرطرفدار هستند. کباب سلطانی یکی از غذاهای بسیار معروف در ایران است که به عنوان یک غذای پرطرفدار و مجلسی شناخته می شود.
کباب سلطانی از قدیم غذای اشراف و بزرگان بوده و همان طور که از نامش پیداست در واقع به عنوان یک غذای اعیانی و ترکیبی از کوبیده و برگ را شامل می شود و با کباب بختیاری متفاوت است زیرا در کباب بختیاری از راسته گوسفندی به همراه سینه مرغ استفاده می شود. اگر می خواهید خودتان دست به کار شوید و یک کباب سلطانی حرفه ای تهیه کنید، در ادامه با طرز تهیه کباب سلطانی با ما باشید.
مواد لازم
گوشت دم سینه و قلوه گاه گوسفندی | ۷۲۰ گرم |
گوشت راسته گوسفندی | ۱٫۲ کیلوگرم |
پیاز متوسط | ۵ عدد (۳ عدد برای کباب برگ، و ۲ عدد برای کباب کوبیده) |
روغن مایع | ۱ استکان |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
فلفل دلمه ای | ۲ عدد |
محلول زعفران | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه کباب برگ سلطانی
برای تهیه کباب برگ به شکل مخروطی، گوشت راسته را به عرض ۸، ۵، و ۳ سانتیمتر و طول ۱۲ سانتیمتر برش بزنید.
برش ها را به ظخامت نیم سانتیمتر ورقه ورقه کنید.
پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده را در داخل یک کاسه با روغن مایع، محلول زعفران و فلفل سیاه مخلوط کنید . ورقه های گوشت را در آن بخوابانید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
بعد از ۲۴ ساعت، گوشت را از مواد خارج کرده، برای اینکه ورقه های گوشت، نازک شوند و شکل بگیرند با پشت کارد یا بیفتک کوب آرام روی آن بکوبید و در حین کوبیدن به آن روغن مایع و محلول زعفران بزنید.
برای به سیخ کشیدن تکه های گوشت، ابتدا قطعه ۱۲*۸ را به سیخ بکشید و سپس قطعه های ۱۲*۵، و ۱۲*۳ را به ترتیب وارد سیخ کنید، سیخ را روی تخته مرطوب قرار داده و با دست به آن شکل دهید، سپس اضافی های گوشت را از دو طرف ببرید تا کباب به شکل مخروط درآید.
سیخ کباب را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید و سپس بر روی آتش تند و یکنواخت قرار دهید و در حین سرخ کردن، روی آن را سس کباب بمالید تا خشک نشود.
طرز تهیه کباب کوبیده گوسفندی
برای تهیه کباب کوبیده گوسفندی، گوشت دم سینه و قلوه گاه گوسفندی را دو بار چرخ کنید.
پیاز را رنده کنید و در پارچه توری آب آن را بگیرید.
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده آب گرفته، نمک، فلفل و زعفران خوب مخلوط کنید و ورز دهید تا یک مایه گوشت چسبنده و یکدست حاصل شود.
گوشت را به سیخ بکشید و پس از سیخ کردن گوشت، حداقل ۲ ساعت در جای خنک (یخچال) قرار دهید و سپس به روی آتش منتقل کنید.
کباب کوبیده را در کنار کباب برگ قرار داده و با برنج، گوجه کبابی و لیمو سرو کنید.
نکات پخت
- گوشتی که برای کباب کوبیده استفاده می شود باید حتما دو بار چرخ شود.
- گوشت باید بیات باشد، یا فریز شده باشد و دو روز از کشتار آن گذشته باشد.
- چربی گوشت باید متعادل باشد.
- موقع سیخ کردن گوشت، باید خیلی سرد باشد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- طرز تهیه مانتی غذای محبوب و سنتی ترکیه | Manti
- طرز تهیه چکدرمه ، غذای مشهور و لذیذ ترکمنی
- طرز تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی
- طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی ، غذایی مقوی و خوشمزه
- طرز تهیه ته چین مرغ ، غذایی مجلسی و لذیذ | Tahchin
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد
- طرز تهیه یخنی گوشت ، خورشت لذیذ درگزی
- یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگزی