طرز تهیه ادویه کاجون
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه ادویه کاجون، یکی از ادویه های پرطرفدار را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
ادویه ها همیشه یک ماده جدانشدنی تمامی غذاها هستند و به آنها عطر و طعم می دهند. انواع ادویه ها وجود دارند که هر کدام برای طعم دادن به نوعی غذا استفاده می شود و هر کدام عطر و طعم منحصر به فرد و مخصوص خود را دارند. یکی از ادویه هایی که بسیار محبوب و پرطرفدار است ادویه کاجون می باشد.
ادویه کاجون ترکیبی از چند ماده است که برای طعم دادن به انواع غذاهای دریایی، غذاهای گوشتی، تهیه سوپ سبزیجات، کباب ترکی و انواع کبابها از آن استفاده می شود. ادویه کاجون اصالتی فرانسوی دارد. این ادویه در بازار موجود است اما تهیه آن نیز بسیار راحت است. در ادامه طرز تهیه ادویه کاجون را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- پودر پاپریکا ۴ قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز تند ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه ۳/۴ قاشق مرباخوری
- پودر سیر ۲ قاشق مرباخوری
- پودر آویشن خشک ۱ قاشق مرباخوری
- پونه کوهی ۲ قاشق مرباخوری
- پودر پیاز ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۲ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
روش تهیه ادویه کاجون بسیار ساده است. کافی است ابتدا موادی که درشت تر هستند را آسیاب نموده و به صورت پودر درآوردید. سپس تمام مواد را درون یک شیشه بریزید و درب شیشه را ببندید و آن راتکان دهید تا تمام ادویه ها با هم مخلوط شوند.
ادویه کاجون را درون یک ظرف شیشه ای درب دار نگهداری کنید تا عطر آن بماند. از این ادویه میتوانید دو تا سه ماه استفاده کنید. قبل از هر بار استفاده هم ظرف را خوب تکان دهید.
چند نکته
- در مخلوط کردن مواد به کار رفته در ادویه کاجون، لازم نیست مقدار مساوی از همه آنها استفاده شود بلکه نسبت به ذائقه و سلیقه خودتان میتوانید مقدار هر کدام را کم یا زیاد کنید.
- ادویه کاجون را درون شیشه دربسته و در جای خشک و خنک و به دور از نور نگهداری کنید.
- بنا به دائقه خود، میتوانید از زردچوبه نیز در ترکیبات ادویه کاجون استفاده نمایید.
- معمولا به ترکیبات ادویه کاجون، ادویه ایتالیایی نیز افزوده میشود تا یک چاشنی ترکیبی بسیار خوش طعم به دست آید.
- روش تهیه ادویه ایتالیایی
اگر می خواهید در ترکیبات ادویه کاجون خود از پودر ادویه ایتالیایی نیز استفاده کنید. می توانید با مواد زیر ادویه ایتالیایی تهیه کنید. مواد لازم در تهیه ادویه ایتالیایی عبارتاند از:
ریحان خشک شده، آویشن خشک شده، رزماری خشک، مرزنجوش خشک، گشنیز خشک، نعنا خشک، مرزه خشک و پرک فلفل قرمز.
طرز تهیه ادویه ایتالیایی به این صورت است که همه مواد ذکر شده را به نسبت مساوی ساییده و با هم مخلوط کنید و برای آن که پودری شوند درون آسیاب ریخته و خوب با هم مخلوط کنید. سپس مقداری از آن را در تهیه ادویه کاجون نیز استفاده کنید. ادویه ایتالیایی به صورت آماده در بازار نیز موجود است.
خواص دارویی ادویه کاجون
- پاپریکا و پونه کوهی دارای مقدار قابل توجهی از آنتی اکسیدانها هستند. آنتی اکسیدانها نقش ضد التهابی داشته و در درمان بیماریهای گوارشی مؤثر هستند.
- همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در چاشنی کاجون، از بروز سرطان جلوگیری کرده و در دردها و مشکلات قاعدگی بسیار مفید میباشند.
- به خاطر وجود فیبر در ترکیبات ادویه کاجون، مصرف این ادویه میتواند در جلوگیری از یبوست و درمان آن به کار رود.
- از دیگر فواید مصرف این ادویه این است که پاپریکای استفاده شده در ادویه کاجون دارای مقدار فراوانی ویتامین A میباشد.
- همچنین پودر سیر که در ترکیبات ادویه کاجون به کار میرود، میتواند منبع خوبی برای تهیه ویتامین B-6 بدن باشد.
- پودر پیاز مورد استفاده در این ادویه نیز حاوی ویتامین C است.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
-
- طرز تهیه سس گوجه فرنگی مارینارا ایتالیایی
- طرز تهیه سس ارده (سس کنجد) برای سالاد و انواع غذاها
- طرز تهیه سس بشامل (سس سفید لازانیا) خوشمزه و حرفه ای
- بهترین روش دم کردن زعفران و نکات آن
- مهمترین خواص فلفل دلمه ای و مضرات آن
- فلفل دلمه ای نر و ماده ، شایعه یا واقعیت ؟
- طرز تهیه ماست خانگی خوشمزه با بافتی سفت
- طرز تهیه شکلات صبحانه خانگی خوشمزه
- طرز تهیه شیر عسلی خانگی و خوشمزه