طرز تهیه ماش و قمری

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه ماش و قمری ، یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای اصفهانی را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

همانطور که می دانید کلم دارای انواع مختلفی می باشد مانند کلم پیچ، کلم بروکلی و… که کلم قمری نیز نمونه ای از کلم می باشد و مزه ای نسبتا تند و غلیظ دارد. کلم قمری دارای کلسیم، آهن، ویتامین سی و کربوهیدارت می باشد که در این غذا نیز بکار رفته است.

ماش و قمری از غذاهای سنتی و قدیمی اصفهان است که برخی آن را در دسته آبگوشت ها نامگذاری می کنند و برخی در دسته آش و حلیم. در هر صورت این غذا یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی است. در ادامه طرز تهیه ماش و قمری لذیذ اصفهانی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه ماش و قمری
طرز تهیه ماش و قمری

مواد لازم

  • گوشت گوسفند ۲۵۰ گرم
  • کلم قمری ۲ عدد
  • ماش ۲ پیمانه
  • برنج ۱ پیمانه
  • پیاز ۳ عدد
  • سبزی (تره، جعفری، مرزه، نعنا و شوید) ۳۰۰ گرم
  • نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه ماش و قمری

سبزی ها را تمیز کنید، بشویید و بعد خشک کنید و پس از اینکه سبزی ها خشک شدند آنها را با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. (سبزی ها نیازی به ریز شدن ندارد فقط کافیست ساقه جعفری و شنبلیله گرفته شده و در صورت نیاز تره ۲ قسمت شود).

خواندن
طرز تهیه شوید پلو با ته انداز مرغ شیک و مجلسی

در قابلمه ای گوشت را تکه کنید و با یک عدد پیاز خرد شده تفت دهید. کمی که رنگ گوشت تغییر کرد کلم قمری خرد شده را به آن اضافه کنید و به همراه گوشت در پیاز و روغن سرخ کنید. در حین سرخ کردن کلم قمری، ادویه ها را هم اضافه کنید تا کمی تفت بخورند.

در آخر سبزی های تفت داده شده را به همراه مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا گوشت و قمری بپزد. برنج و ماش را هم جداگانه بپزید تا کاملا له شوند.

وقتی گوشت و قمری خوب پخته شدند آنها را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه کمی خنک شدند در ظرفی بکوبید و دوباره داخل قابلمه بریزید و در این مرحله برنج و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا همه مواد با هم جا بیفتند.

در مرحله آخر نصفی از پیاز داغ ها را داخل غذا بریزید و هم بزنید تا کمی به همراه بقیه مواد بجوشد. نصف دیگر پیاز داغ ها را هم  برای تزیین غذا استفاده کنید.

طرز تهیه ماش و قمری
طرز تهیه ماش و قمری

نکات پخت

  • این غذا با پیازداغ و فلفل زیاد بسیار خوشمزه تر شده و طعم بهتری پیدا می کند.
  • در اصفهان برای تهیه این غذا از برنج های لنجان نیم دانه استفاده میکنند. برنج عطری نیم دانه می تواند جایگزین خوبی باشد.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:

خواندن
طرز تهیه شامی کباب خوشمزه و مجلسی

به این مقاله امتیاز دهید