طرز تهیه کوکوی ماش

در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه کوکوی ماش، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاها را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

یکی از غذاهای راحت و آسان که تهیه آن زمان کمی می برد، کوکو است. انواع بسیار زیادی کوکو در لیست غذاهای ایرانی از جمله کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو اسفناج، کوکو کدو، کوکو مرغ و… وجود دارد. این غذا را می توان همیشه با کمترین مواد و در دسترس ترین آنها، با توجه به ذائقه و سلیقه خود درست کرد.

کوکوی ماش یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و مقوی است که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید. در تهیه این کوکو به سلیقه خود می توانیم از مواد متنوعی استفاده کنیم. ماش خواص بسیار زیادی برای بدن دارد. در ادامه طرز تهیه کوکو ماش ساده و مقوی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کوکوی ماش
طرز تهیه کوکوی ماش

مواد لازم

  • ماش ۱ پیمانه
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • گشنیز و جعفری ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری (یا آرد سفید) ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه کوکو ماش مجلسی و خوشمزه ابتدا ماش را از شب قبل درون یک کاسه می ریزیم و به اندازه ای روی آن آب اضافه می کنیم که سطح آب بالاتر از سطح ماش ها باشد. پس از اینکه ماش ها یک شب خیسانده شدند، آنها را آبکشی می کنیم.

در این مرحله ماش را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس دو پیمانه آب اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا ماش به مدت یک تا یک و نیم ساعت بپزد و به خوبی نرم شود. در ادامه ماش پخته شده را آبکشی می کنیم.

ماش را باید کنار بگذاریم تا به خوبی خنک شود، سپس آن را درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه سیب زمینی را به همراه سیر و پیاز رنده می کنیم، آب اضافی شان را می گیریم و به کاسه حاوی ماش اضافه می کنیم.

در این مرحله گشنیز و جعفری را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به همراه تخم مرغ، آرد سوخاری و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، مایه کوکو را به تابه اضافه می کنیم، سپس با پشت قاشق روی سطح آنرا به صورت یکدست صاف می کنیم.

صبر می کنیم تا زیر کوکو به خوبی سرخ شود، سپس آنرا به آرامی بر می گردانیم و اجازه می دهیم سمت دیگر آن نیز به خوبی سرخ شود. در پایان کوکوی ماش را در یک ظرف مناسب می کشیم و به همراه نان سرو می کنیم.

طرز تهیه کوکوی ماش و عدس

اگر می خواهید ترکیب مقوی تری داشته باشید می توانید کوکوی ماش و عدس تهیه کنید. به این منظور به ۱ پیمانه عدس نیز احتیاج داریم. عدس و ماش را در قابلمه مناسب با مقداری آب بپزید و سپس آب اضافه آنها را خالی کنید. در ادامه مانند دستور بالا عمل کنید.

می توانید ماش و عدس پخته شده را با کمک گوشت کوب یا غذاساز پوره کنید، اما اگر دوست دارید که زیر دندان حس شوند نیازی به پوره کردن آنها نیست.

طرز تهیه کوکوی ماش
طرز تهیه کوکوی ماش

نکات پخت

  • به دلخواه می توانید ۱ عدد هویج نیز با موادتان رنده کنید.
  • اگر سیر دوست ندارید از کمی پودر سیر استفاده کنید.
  • به دلخواه می توانید ۴ عدد ساقه پیازچه خرد شده نیز به مواد کوکو اضافه کنید.
  • آرد سوخاری (یا آرد سفید) به بهتر شدن بافت کوکو بعد از سرخ شدن آن کمک می‌کند.

مقالات آشپزی بیشتر بخوانید: