طرز تهیه اشکنه زنجانی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه اشکنه زنجانی ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین غذاهای استان زنجان را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
اشکنه از آن دسته غذاهای قدیمی، سنتی، ساده و پرطرفدار در بین ایرانیان است که در گذشته از غذاهای پر مصرف محسوب می شده است. این غذای سنتی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد، مواد زیادی برای طبخ نمی خواهد و به راحتی می توانید آنرا در منزل تهیه کنید. اشکنه از جمله غذاهای ایرانی می باشد که مانند آبگوشت و دیزی با نان سرو میشود.
اشکنه زنجانی یکی از انواع غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که از جمله غذاهای محلی زنجان به شمار می رود. در تهیه این اشکنه از لپه و عدس استفاده می شود و بسیار مقوی و خوشمزه است. در ادامه طرز تهیه اشکنه زنجانی مخصوص را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- عدس ۱ پیمانه
- لپه ¼ پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- سیب زمینی ۱ عدد
- تخم مرغ ۲ عدد
- رشته ورمیشل ½ پیمانه
- سبزی خشک معطر ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره ۳ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه اشکنه زنجانی خوشمزه ابتدا لپه را از چند ساعت قبل درون یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد و نفخ اش برطرف شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم.
پیاز را به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و تفت دادن مواد را یک دقیقه دیگر ادامه می دهیم.
سپس آرد را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و خامی اش گرفته شود. حالا رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود.
در این مرحله لپه خیس خورده را آبکشی کرده و به همراه عدس به قابلمه اضافه می کنیم. عدس و لپه را کمی تفت می دهیم، سپس ۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم لپه و عدس نیم پز شوند.
پس از اینکه عدس و لپه کمی نرم شدند، سیب زمینی را پوست گرفته، به صورت نگینی خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه طعم اشکنه را می چشیم و به مقدار دلخواه ادویه و نمک اضافه می کنیم.
در این مرحله اجازه می دهیم اشکنه جا بیفتد، سپس سبزی خشک و رشته ورمیشل خرد شده را به همراه آبغوره به قابلمه اضافه می کنیم. پس از گذشت ۱۰ دقیقه غذای ما آماده است و می توانیم آن را به همراه نان سرو کنیم.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه اشکنه ساده و خوشمزه با سیب زمینی
- طرز تهیه اشکنه تهرانی ساده، اصیل و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه خراسانی ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه شنبلیله خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه گوجه بادمجان خوشمزه و مقوی
- طرز تهیه اشکنه ماست خانگی، ساده و خوشمزه
- طرز تهیه اشکنه کشک خوشمزه به روش اصیل مشهدی
- طرز تهیه اشکنه عدس خوشمزه و سنتی
- طرز تهیه اشکنه قارچ ، غذای محلی شهرکرد
- شله مشهدی ، اصیل ترین غذای مشهد