طرز تهیه بستنی یخی
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه بستنی یخی ، یکی از بستنی های های خوشمزه و ساده را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
با نزدیک شدن به فصل گرما بستنی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین ها در تمام دنیاست. خوردن یک بستنی خنک در فصل گرم یکی از لذت بخش ترین کارهاست. بستنی یخی یا همان بستنی آلاسکا یکی از بستنی های خوشمزه و نوستالژی است که در روزهای گرم تابستان به راحتی می توان آن را در خانه درست کرد.
بستنی یخی را می توان با انواع طعم ها و میوه های دلخواه تهیه کرد. انواع بستنی یخی چون بستنی یخی لیمویی، شکلاتی، شیری، کیوی، گیلاس، تمشک، توت فرنگی، انبه، هلو، پرتقال، هندوانه و… می تواند انتخاب شما برای تهیه بستنی یخی باشد. در ادامه طرز تهیه بستنی یخی خوشمزه ساده و خامه ای با چندین طعم مختلف را به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه بستنی یخی شیری
مواد لازم
- خامه صبحانه یک بسته
- شیر یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه
برای شروع ابتدا شیر را داخل یک قابلمه بریزید و نشاسته را به شیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا حل شود. سپس یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و مرتب هم بزنید تا مخلوط کمی غلیظ شود. (غلظت مواد باید کمتر از غلظت فرنی باشد).
قابلمه رو از روی حرارت بردارید و زمان بدهید تا خنک شود. در این مرحله خامه صبحانه و شکر را درون یک کاسه بریزید و با همزن برقی یا دستی هم بزنید تا شکر در خامه به طور کامل حل شود. وقتی که شکر حل شد هم زدن را متوقف کنید. (به جای شکر میتونید از نصف قوطی شیر عسلی هم استفاده کنید).
وقتی که مخلوط شیر و نشاسته خنک شد، مخلوط خامه و شکر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به یک ترکیب یکدست برسید. در این مرحله مایه بستنی را داخل قالبهای بستنی بریزید و چوب بستنی رو هم وسط آن بگذارید.
سپس قالب را به مدت ۸ ساعت داخل فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود. برای بیرون آوردن بستنی از قالب، ظرف بستنی را کمی زیر شیر آب بگیرد تا بستنیها به راحتی از قالب جدا شوند. همچنین میتوانید داخل یک قابلمه بزرگ آب بریزید و ظرف بستنی را چند ثانیه داخل قابلمه آب نگه دارید.
بستنی یخی زعفرانی
مواد لازم
- خامه صبحانه یک بسته
- شیر یک پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- نشاسته یک قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
طرز تهیه بستنی یخی زعفرانی مانند دستور بالا و بستنی شیری است. فقط کافیست چند قاشق زعفران دم کرده به مواد بستنی خود اضافه کنید و از نتیجه آن با رنگ و طعم زعفران لذت ببرید. توجه داشته باشید که اگر می خواهید بستنی رژیمی و ساده تری داشته باشید می توانید خامه را از دستور بالا حذف کنید.
بستنی یخی گلاب
مواد لازم
- آب ۲ لیوان
- گلاب نصف لیوان
- شکر نصف لیوان
- تخم شربتی یا خاکشیر (یا ترکیبی از هر دو)
طرز تهیه
ابتدا آب، گلاب و شکر را ترکیب کنید تا شکر کاملا حل شود. سپس از مایه داخل قالبها بریزید و از تخم شربتی یا خاکشیری که قبلا خیس کرده اید به هر یک کمی بیافزایید. قالب را چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی منسجم شود.
برای خارج کردن بستنی از قالب کافیست آن را کمی زیر آب بگیرید. اگر تمایل داشته باشید میتوانید هنگام تهیه مواد بستنی گلاب از کمی آبلیمو و زعفران دم کرده نیز استفاده کنید. شیرینی این بستنی را میتوانید طبق ذائقه خود تغییر دهید.
بستنی یخی لیمویی
مواد لازم
- آب ۲ لیوان
- آب لیموترش نصف یک عدد
- گلاب نصف لیوان
- شکر نصف لیوان
- تخم شربتی یا خاکشیر (اختیاری)
طرز تهیه
ابتدا آب، شکر، آبلیمو و گلاب را ترکیب کنید تا شکر کاملا حل شود و شربت آبلیمو تهیه شود. سپس از شربت آبلیمو داخل قالبها بریزید و به دلخواه از تخم شربتی یا خاکشیری که قبلا خیس کرده اید به هر یک کمی بیافزایید. قالب را چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی منسجم شود. برای خارج کردن بستنی از قالب کافیست آن را کمی زیر آب بگیرید. شیرینی این بستنی را میتوانید طبق ذائقه خود تغییر دهید.
بستنی یخی طالبی
مواد لازم
- طالبی خرد شده ۲ لیوان
- شکر ۳ قاشق غذاخوری
- برگ ترخون ۳ عدد
طرز تهیه
دو لیوان طالبی، برگ ترخون و شکر را داخل میکسر بریزد و مخلوط کنید. مواد را داخل قالبهای بستنی بریزید و داخل فریزر بگذارید. پس از ۴۰ دقیقه خارج کنید و چوب بستنیها را داخل قالبها بگذارید و مجددا آن را به فریزر انتقال دهید. چند ساعت زمان دهید تا بافت بستنی طالبی منسجم شود.
بستنی یخی با شیر کاکائو
مواد لازم
- شیر یک لیوان
- شکر دو قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو (یا شکلات) یک و نیم قاشق مرباخوری
طرز تهیه
شیر، شکر و پودر کاکائو را مخلوط می کنیم و می گذاریم بجوشد تا شکر حل شود. اگر شیرینی آن کم بود به آن شکر اضافه می کنیم زیرا پس از یخ زدن مزه آن کم می شود. پس از حل شدن و خنک شدن مواد آنرا در قالب بستنی یخی می ریزیم و پس از یک و نیم ساعت از فریزر بیرون می آوریم و استفاده می کنیم. این بستنی یخی را می توانیم با قهوه، نسکافه و همچنین شکلات تخته ای که آب شده باشد نیز به دلخواه درست کنید.
بستنی یخی هندوانه
مواد لازم
- هندوانه خرد شده ۴ لیوان
- بستنی ساده چند اسکوپ
- یخ چند تکه
طرز تهیه
ابتدا هستههای هندوانه را تا حد امکان بگیرید و سپس داخل فریزر بگذارید، دقت کنید یخ نزند. در این مرحله هندوانه را پوره کنید. پوره هندوانه را از صافی رد کنید تا آب آن جدا شود (می توانید صاف نکنید و هندوانه کاملا پوره شده را استفاده کنید). حالا آب هندوانه را به میکسر برگردانید، چند تکه یخ و چند اسکوب بستنی ساده به آن بیافزایید و دستگاه را روشن کنید. مواد را داخل قالب بریزید و چند ساعت داخل فریزر بگذارید تا بافت آن منسجم شود.
بستنی یخی هندوانه و کیوی
مواد لازم
- هندوانه خرد شده ۴ لیوان
- کیوی خرد شده ۴ عدد
- آب لیموترش نصف یک عدد
طرز تهیه
هندوانه خرد شده و آب لیموترش را در میکسر و غذاساز بریزید و میکس کنید. مخلوط هندوانه و آب لیموترش را در قالب بستنی یخی (۷ قالب برای این مقدار مواد بستنی کافی است) به اندازه کافی بریزید و به مدت ۴ الی ۵ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند.
در این فاصله کیوی را هم در میکسر پوره کنید و روی مواد هندوانه که یخ زده بریزید. دوباره بستنی یخی را به مدت ۵ ساعت در فریزر بگذارید تا بستنی آماده شود. برای جدا کردن بستنی از قالب آن را به مدت ۵ ثانیه یا کمی بیشتر در آب گرم نگه دارید تا جدا شود.
بستنی یخی گیلاس
مواد لازم
- گیلاس ۴۵۰ گرم
- آب ۱/۲ لیوان
- شکر ۱/۴ لیوان
- آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
شاخه و هسته گیلاس ها را جدا کنید و در یک ماهیتابه روی شعله با حرارات متوسط قرار دهید. آب و شکر را به آن اضافه کنید و آنقدر حرارت دهید تا کاملا نرم و پخته شوند (حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه). سپس ماهیتابه را از روی شعله بردارید و منتظر شوید تا گیلاسهای پخته، کاملا سرد شوند. پوره گیلاس و شربت آن را در مخلوطکن میکس کنید تا یکدست شود. پوره را در قالبهای بستنی بریزید و چوب بستنی را داخل آن قراردهید و در فریزر بگذارید تا منجمد شوند.
بستنی یخی شاتوت
مواد لازم
- شاتوت ۴۰۰ گرم
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوری
- آب ۴ پیمانه
طرز تهیه
ابتدا شاتوت را با ۴ قاشق شکر از ۲۴ ساعت قبلتر یا چند ساعت قبل ترکیب کنید و در یخچال بگذارید، در این حالت شاتوت آب میاندازد و شکر همراه آن ذوب میشود. سپس ترکیب شکر و شاتوت را به میکسر منتقل کنید، ۲ قاشق غذاخوری خامه صبحانه و ۱٫۴ لیوان آب به آن بیافزایید. (میتوانید آب توت فرنگی یا آب آلبالو را جایگزین آب کنید). مواد بستنی را داخل قالب بریزید و درون هریک چوبی بستنی بگذارید. قالب بستنی را حداقل ۶ ساعت داخل فریزر قرار دهید تا بستنی منسجم شود.
بستنی یخی توت فرنگی
مواد لازم
- توت فرنگی ۵۰۰ گرم
- شکر ۱ لیوان
- نعنا ۲ شاخه
- آب ¾ لیوان
طرز تهیه
ابتدا توت فرنگیهای شسته شده را در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. در این فاصله آب، شکر و نعنا را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا شربت غلیظ شود و قوام پیدا کند. شربت را از صافی رد کنید. حالا توت فرنگیهای یخ زده را به همراه شربت در میکسر بریزید و پوره کنید. مایه بستنی یخی به دست آماده را در قالب بستنی یخی بریزید و به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا یک بستنی آلاسکای خوشمزه و خوشرنگ تحویل بگیرید.
بستنی یخی توت فرنگی خامهای
مواد لازم
- توت فرنگی ۳۰۰ گرم
- ماست یونانی ۱ و ½ لیوان
- خامه صبحانه ۱۵۰ گرم
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- آب ¼ لیوان
طرز تهیه
توت فرنگیهای شسته شده را خرد کنید و در میکسر یا غذاساز پوره کنید. در اواسط کار ¼ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری شکر را به توت فرنگیها اضافه کنید و یکدست پوره کنید. خامه و ماست را با هم ترکیب کنید و با چنگال خوب بزنید تا یکدست شود. مایه پوره و مخلوط ماست و خامه را مخلوط کنید تا ترکیب شوند. مواد را در قالب بستنی ریخته و قالب را به مدت ۳ ساعت در فریزر بگذارید تا بستنی خودش را بگیرد.
بستنی یخی انبه
مواد لازم
- انبه ۶۰۰ گرم
- عسل ¼ لیوان
طرز تهیه
۶۰۰ گرم انبه را خرد کنید، سپس داخل غذاساز بریزید. یک چهارم لیوان فرانسوی دستهدار عسل را نیز به غذاساز بیافزایید و مواد را به خوبی با هم میکس کنید. در مرحله بعد به چند قالب بستنی و چوب بستنی نیاز دارید. ترکیب انبه و عسل را داخل قالب بستنی یخی ریخته و داخل هر کدام یک چوب بستنی قرار دهید. قالب را داخل فریزر قرار دهید. چند ساعت بعد بستنی یخی انبه آماده است، میتوانید نوش جان کنید.
بستنی یخی انبه خامه ای
مواد لازم
- انبه ۵۰۰ گرم
- پنیر ماسکارپونه یا پنیر خامهای ۱۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
- شیر ۱/۳ لیوان
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا انبه را در میکسر پوره کنید. انبه را در یک ظرف بریزید و میکسر را بشورید. سایر مواد را هم در آن بریزید و میکس کنید. پوره انبه و مایه پنیر و خامه میکس شده را با هم مخلوط کنید تا ترکیب شوند. قالب بستنی را در فریزر بگذارید و چند ساعت صبر کنید تا بستنی خودش را خوب بگیرد و یخ بزند.
بستنی یخی هلو خامه ای
مواد لازم
- هلو ۳۰۰ گرم
- شیر ۱/۳ لیوان
- ماست یونانی ۱ و ½ لیوان
- خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
- شکر ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
هلوها را شسته شده و در میکسر یا غذاساز پوره کنید. در اواسط کار شیر و شکر را به هلوها اضافه کنید و یکدست پوره کنید. خامه و ماست را با هم ترکیب کنید و با چنگال خوب بزنید تا یکدست شود. مایه پوره و مخلوط ماست و خامه را مخلوط کنید تا ترکیب شوند. مواد را در قالب بستنی ریخته و قالب را به مدت ۳ ساعت در فریزر بگذارید تا بستنی خودش را بگیرد.
بستنی یخی انبه و هلو
مواد لازم
- هلو ۳۰۰ گرم
- انبه ۳۰۰ گرم
- عسل ¼ لیوان
طرز تهیه
هلو و انبه را خرد کنید و به همراه عسل در میکسر یا غذاساز پوره کنید. مایه بستنی به دست آمده را در قالب بستنی یخی بریزید و در هر کدام یک چوب بستنی هم بگذارید. قالبهای بستنی را در فریزر بگذارید و چند ساعت صبر کنید تا بستنی یخی ببندد.
بستنی یخی پرتقالی
مواد لازم
- آب پرتقال با پالپ ۳ لیوان
- شکر ۴ قاشق غذاخوری
- پوست رنده شده پرتقال ۱/۳ قاشق چایخوری
طرز تهیه
شکر و آب پرتقال را با یکدیگر مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر آب کاملا شود. سپس پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید. آب پرتقال را درون قالب بستنی بریزید و در فریزر قرر دهید تا یخ ببندد.
بستنی یخی آناناس، توت فرنگی و پرتقال
مواد لازم
- توت فرنگی ۲۰ عدد
- آب پرتقال ۲ لیوان
- آب آناناس ۴ قاشق غذاخوری
- شکر ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه
همه مواد را در میکسر بریزید و مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس مایه به دست آمده را در قالب بستنی یخی بریزید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند و منسجم شود.
چند نکته
- تنوع بستنی یخی بسیار زیاد است. شما می توانید با هر نوع میوه دلخواه و یا شربت های دلخواه بستنی یخی درست کنید.
- استفاده از خامه در بستنی یخی باعث خوشمزه تر شدن آن و البته کالری بیشتر بستنی می شود و کاملا اختیاری است.
- میزان شکر مصرفی در تمام انواع بستنی یخی اختیاری و بسته به ذائقه شماست. اما شکر زیاد باعث نبستن بستنی می شود.
- به جای شکر می توان از شیرین کننده های طبیعی چون عسل استفاده کرد.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه بستنی وانیلی ساده خوشمزه و خانگی به ۲ روش
- طرز تهیه بستنی شکلاتی خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی و خوشمزه
- طرز تهیه بستنی پسته ای خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه شیر دارچین عسل خوشمزه و خواص آن
- طرز تهیه شیر زعفران خوشمزه و مقوی و خواص آن
- طرز تهیه شیر زردچوبه مقوی و خواص بی شمار آن
- طرز تهیه شیر پسته غلیظ، خوشمزه و مخصوص
- طرز تهیه موهیتو ؛ نوشیدنی پرطرفدار تابستانی
- طرز تهیه میلک شیک پسته خوشمزه و خانگی