طرز تهیه سس قارچ
در این مطلب از مجله آشپزی تاپ کوکینگ طرز تهیه سس قارچ ، یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین سس ها را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.
سس قارچ یکی از سس های بسیار محبوب و پرطرفدار در سرتاسر دنیا می باشد. این سس خوشمزه و خوش طعم با انواع غذاها از جمله پاستا، ساندویچ، استیک گوشت و مرغ و… استفاده می شود.
تهیه این سس بسیار راحت است. مواد اصلی آن قارچ، شیر، آرد و ادویه هاست اما برای خوش طعم تر شدن مواد متنوعی از جمله خامه به آن افزوده می شود. در ادامه طرز تهیه سس قارچ مخصوص و خوشمزه خانگی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم
- قارچ ۳۰۰ گرم
- خامه ۳۰۰ گرم
- شیر ۱ لیوان
- پیاز ۲ عدد
- کره ۲۵ گرم
- پودر سیر ۲ قاشق مرباخوری
- ماست چکیده ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
طرز تهیه سس قارچ
برای تهیه سس قارچ ابتدا باید پوست اضافی روی قارچ ها را جدا کنیم، سپس قارچ ها را به خوبی می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود و خشک شوند. پس از اینکه قارچ ها خشک شدند آنها را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و در یک کاسه مناسب می ریزیم.
در ادامه برای طعم دار شدن قارچ ها، آب لیمو ترش را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه و کمی آب به قارچ ها اضافه می کنیم. قارچ ها را با دست به خوبی زیر و رو می کنیم تا مواد طعم دهنده به تمام نقاط قارچ ها برسد. کاسه را به مدت ۳۰ دقیقه کنار می گذاریم تا قارچ ها طعم بگیرند.
پس از گذشت این زمان، پیازها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کره را داخل تابه قرار می دهیم تا ذوب شود. پیازها را در کره تفت می دهیم تا نرم و شفاف شوند.
آب اضافی موجود در کاسه قارچ ها را دور می ریزیم و قارچ ها را نیز به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا آب بیندازند. (در صورت تمایل می توانید مخلوط قارچ و پیاز را در میکسر بریزید تا کاملا پوره شود. البته برای زیبایی سس بهتر است قطعات قارچ در سس دیده شوند).
در ظرفی جداگانه ماست را به همراه نصف خامه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم تا سس به غلظت دلخواهمان برسد. در ادامه مخلوط شیر، ماست و خامه را به تابه حاوی قارچ اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. سپس مقداری پودر سیر، نمک و فلفل سیاه به سس اضافه می کنیم.
پس از اینکه سس تقریبا آماده شد باقیمانده خامه را نیز اضافه می کنیم و با مواد مخلوط می کنیم تا غلظت سس بیشتر شود. در آخر سس را از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم تا سرد شود. از این سس خوشمزه در کنار انواع غذاها می توانید استفاده کنید.
نکات مهم
- این سس را می توانید بسیار ساده تر و تنها با مواد قارچ، شیر، آرد، کره و ادویه نیز تهیه کنید.
- استفاده از خامه اختیاری است اما باعث غلیظ تر شدن و خوشمزه تر شدن سس می شود.
- اگر خامه را حذف می کنید برای غلظت سس از ۲ قاشق غذاخوری آرد استفاده کنید.
- می توانید به دلخواه از سبزی های معطر چون جعفری ساطوری شده نیز در سس خود استفاده کنید.
- به دلخواه می توانید ۲ قاشق پنیر پارمزان یا موزارلا نیز به مواد سس خود بیفزایید.
- ادویه ها را می توانید به دلخواه تغییر دهید و یا کم و زیاد کنید.
مقالات آشپزی بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه سس گوجه فرنگی مارینارا ایتالیایی
- طرز تهیه سس ارده (سس کنجد) برای سالاد و انواع غذاها
- طرز تهیه سس بشامل (سس سفید لازانیا) خوشمزه و حرفه ای
- بهترین روش دم کردن زعفران و نکات آن
- مهمترین خواص فلفل دلمه ای و مضرات آن
- فلفل دلمه ای نر و ماده ، شایعه یا واقعیت ؟
- طرز تهیه ماست خانگی خوشمزه با بافتی سفت
- طرز تهیه شکلات صبحانه خانگی خوشمزه
- طرز تهیه شیر عسلی خانگی و خوشمزه